tiistai 24. syyskuuta 2013

Mummon laukut

Oon ehkä aiemminkin kertonut, että asun mummoni vanhassa talossa ja olemme säästäneet paljon mummoni kalusteita ja esineitä. Tässä postauksessa esittelen mummoni pari käsilaukkua ja viikonloppukassin. 

Tätä käsilaukkua olen käyttänyt huomattavasti enemmän kuin seuraavaa. Kahvoista jo näkeekin että ne paremmat päivät on nähty ja luulenkin että tämä laukku saa jäädä "eläkkeelle". Roskiin tämä ei missään nimeesä lennä, vaan saa lepää pehmoisesti rottinkiarkussa muiden laukkujen kanssa.

Tämä on lähes samanlainen kuin edellinenkin, mutta jotenkin minusta tylsempi. Vähän tulee muumimamman käsilaukku mieleen. Tätäkin olen silloin tällöin käyttänyt, mutta edellisen laukun jäädessä elekkeelle tämä saa jatkaa matkassani vielä pitkään.

Tämä on taas tuo viikonloppukassi, jota rakastan paljon, mutta en ole juurikaan käyttänyt. Kaipaisin tähän ehkä jotakin vuorta. Käsilaukuissa vuori on, mutta tässä ei. Ehkäpä tähän voisi sellaisen tehdä jotenkin jälkiasennuksena niin ettei se kuitenkaan pilaisi vanhaalaukkua. (Tarkoitan tyyliin sellaista pesupussin näköistä juttua mikä vaan laitetaan tonne sisälle ja sinne sitten pakataan ne tavarat.)

Nämä kassit ovat mummoni veljen vaimon tekemiä ja ihan oikeaa nahkaa. Ilmeisesti myös melkoisen vanhoja, mutta hyvin säilyneitä. 

7 kommenttia:

 1. Haa, just meinasin kirjottaa, että noi näyttää meidän mummon tekemiltä :)Olisinpa tullut mummoon, hän teki mitä hän halus, muut tekee mitä osaavat :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Noi on niin hienoja ja KESTÄVIÄ! toi ruskeelaukku on ollu mulla tosi kovassa käytössä ja ainoo mikä siin on kulunu niin on noi kahvat. Nää on kyllä mun suuri rakkaus <3

   Poista
 2. Ovatko todella ihan käsintehtyjä? Vau, ovat kyllä hyvin ja kestävästi tehty, veikkasin ensin teollisesti valmistetuiksi laukuiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu ihan käsityönä tehtyjä. Tavallista taitavanpi tekijä ollu asialla.

   Poista
 3. Hei joo, noi laukut on todella "itsetehtyjä" kylläkin teollisuusnahkakoneella, mutta ihan kotioloissa. Olen kyseisen tekijän lapsenlapsi, ja Mummoni oli monitaituri, Hän todellakain teki mitä tahtoi, me muut tehdään mitä osataan :) Mummoni kierteli kauppoja ja katsoi malleja ja toteutti niitä sitten, samoin hän teki vaatteita :) Huippu oli sellainen iso matkakassi, jonka saa kasattua pieneksi pussukaksi ja tämä siis nahasta :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita