Mietin jo syksyllä että haluan kokeilla tehdä jouluksi itse sinappia. Ohjeita etsiessäsi havahduin todellisuuteen kuinka helppoa se on. Kuvittelin että sinapin teko olisi jotenkin vaikeaa.
No ensimmäinen satsi tehty ja voin kertoa että sen tekeminen oli kivaa ja helppoa.
Nimesin sinappini Petollisen tuliseksi viski-sinapiksi
Tällä ohjeella tein:
2dl sinappijauhetta
2dl sokeria
2dl Kuohukermaa
2 kananmunaa
2rkl etikkaa
2rkl viskiä
Sekoita sinappijauhe ja sokeri huolellisesti kattilassa ilman lämpöä. Lisää joukkoon vähitellen kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen kokoaika sekoittaen.
Nyt voit laittaa kattilan hellalle ja alkaa lämmittää seosta pikkuhiljaa. Nosta lämpötilaa varovasti, ettei kananmuna kypsy kokkareiseksi. Lämmitä seos lähes kiehuvaksi kokoajan sekoittaen.
Anna sinapin jäähtyä hetken ja lisää etikka ja wiski.
Valuta purkkeihin. Seoksesta tuli noin 5dl
Valutin sinapin pieniin lasipurkkeihin, jotka ajattelin koristella myöhemmin, juuri ennen kuin ne löytävät tiensä uuteen kotiin.
Kauanko tämä säilyy,siis jos ei avaa syötäväksi? Voiko jo tehdä jouluksi?
VastaaPoista