Tää on jo kolmas satsi kun teen näitä maailman parhaita valkosipulikurkkuja. Mun työkaveri joskus maistti äitinsä tekimiä kurkkuja ja se olikin rakkautta ensi puraisulla <3
Meni aikaa ja nyt kevät talvella muistin pyytää reseotin näihin. Sormet syyhyten ja kuola valuen odotin kauppoihin ensimmäisä avomaankurkkuja, että pääsisin näitä tekemään. Odotus palkittiin ja ensimmäiset kurkut kun tulivat juoksin kauppaan ja eikun tekemään. Nyt on avomaankurkkujen "kulta-aikaa" ja niitä saa tosihalvalla ;) ajattelinkin vielä tehdä isomman satsin, kunhan jaksan mennä kaivelemaan isojalasipurkkeja meidän kätköistä.
Valkosipulikurkut
1kg avomaankurkkuja
5kpl valkosipulinkynsiä (tai oma valintainen määrä)
tilliä (kruunutilli parempaa)
Liemi:
4dl väkiviinaetikkaa
1l vettä
2dl hunaja
2rkl suolaa
viipaloi tai suikaloi kurkut (kokonaisetkin käy) kuori valkosipuli. Laita kurkut,valkosipuli ja tilli purkkeihin. Keitä liemen kaikki aineet ja kaada kurkkujen päälle. sulje kansi, säilytä kylmässä. kurkut ovat valmiita nautittavaksi muutaman päivän päästä. Kokonaiset kurkut vie hieman kauemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita