sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

leipätikut

Kirjottelin tossa aiemmin kuinka tein tälläsiä leipätikkuja mökille murkinaksi. Tässä olis nyt vähän kuvamateriaalia ja ihan ohjettakin näihin yksinkertaisiin herkkuihin.

Elikkäs ihan normi pizzataikinasta tehty tuollaisia mini "patonkeja"


Sitten ne pyöritetään merisuola-rosmariini seoksessa


Ja ei muuta kuin paistumaan


Ja tässä uunituore leipätikku


Mä en edes kamalsti tykkää rosmariinista, mutta lihapadassa ja näissä tikkusissa se toimii oikein hyvin. Onneks sitä onkin isopuska pihalla odottamassa syksyllä pois korjaamista.

Leipätikkujen ohje (pizza ohje)

2dl vettä
2tl kuivahiivaa
1tl suolaa
4rkl oljyä
5dl jauhoja

Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen ja muut ainekset myös, viimeisenä jauhot.
Paista omantunnon ja maun mukaan 150 asteisessa uunissa. (Itse paistoin niin kauan että tikkujen pinta alkoi hieman ruskistua)

Säilytä kuivassa (itse pakkasin paperi pussiin ja säilytin ihan huoneenlämmössä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita