sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Uusi vuosi ja Project333

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Tänä vuonna aion jatkaa laatuun satsaamista ja kämpän raivaamista. Viime vuoden KonMari metodi saa jatkoa Project333 ja bullet journalin muodossa. Lisäksi esittelen  vaatebudjetti projektin.

Luettuani kirjan Hyvän mielen vaatekaappi päätin kokeilla project333. Idea tässä on käyttää 3 kuukautta kerrallaan 33 vaatetta/asustetta. Tähän 33 lasketaan kengät ja takit, mutta itse päätin ne jättää laskujen ulkopuolelle sillä ne olen jo KonMarin myötä karsinut minimiin. Alusvaatteet, yövaatteet ja kotona käytettävät vaatteet eivät taas kuulu tuohon kolmeenkymmeneenkolmeen. Minä taas lasken tuohon lukuun kotivaatteenikin, koska kuljen niillä myös muualla. KonMarissahan ei kotivaatteita ole.

Talvi "kapseli" on joulukuusta helmikuuhun, joten aloitan tämän kesken kauden. Toisaalta hyvä, koska lyhyemmällä jaksolla on ehkä helpompi opetella.

Aloitin kapselin mietinnän kalenteriin katsomalla ja miettimällä millaisiin tilaisuuksiin minulla on tarve varautua. Löytyi muutama syntymäpäivä ja laivareissu. Lasken nämä kategoriaan "siistinpi arki" ja "tylsä bile". Lisäksi tarvitsen vain arkivaatetta (tapauksessani kotivaatteet). 

Tälläisellä setillä lähdin kokeiluun:

2x legginssit 
2x college housut 
2x farkut 
5x neule 
4x ohuempi päällyspaita 
2x fleece 
6x toppi 
1x haalari 
2x paitamekko 

Nämä tekevät yhteensä 26 vaatetta 

vaateet joita en laske mukaan:

talvitakki
kuoritakki
2x huivi
hanskat
2x kengät
laukku
pikkulaukku (laivareissua varten)
korut (joita vaihtelen äärimmäisen harvoin)

Loput vaatteistani pakkasin pois silmistä. Ajatus on kun opin tätä kapselivaatekaappia käyttämään, että pakkaan vaatteet kokonaan pois vaatekomerostani. Mikäli tässä onnistun vaatekomeron uudelleen kalustaminen on ehkä paikallaan.

Lisäksi päätin, että karsin vaatteita pois aina kapselia vaihtaessani. Tämä siis tarkoittaa, että otan niitä huonokuntoisia ja käyttämättä jääneitä pois. Esim. Nyt jo tiedän että talvikapselissani on neule, jonka voin surutta heittää pois koska se on jo niin nuhjuinen. Lisäksi aion luopua toisesta fleecepaidasta, koska olen jo ostanut sen tilalle uuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita