tiistai 3. tammikuuta 2017

Himotuslista 2017

Himotuslistalla vuodelle 2017 ovat:

Minna Parikan pupu-kengät joko ruusukultaiset tai mustat. Järki puhuu mustien puolesta mutta tunne ruusukultaisten. Ehkä toiset siirtyy seuraavan vuoden himotuslistalle ;)
(Tämän postauksen kirjoitettuani sain niin hyvän tarjouksen Parikan mustista Pupuista, että tilasin ne jo itselleni loppuvuodesta 2016 )

H&M:n pellavaiset lakanat jossakin näistä kolmesta väristä. 

H&M:n pellavainen aamutakki... ehkä tässä söpössä rosan värissä.

Ja lopuksi kesto himotus Etolan Crystal tuoli. Tämä saa luvan muuttaa meille heti kun pinnasänky siirtyy lastenhuoneeseen.


Hyvän mielen vaatekaappi kirjassa oli laskukaava tuotteille, jolla pystyi selvittämään niiden "tarpeellisuuden suhteessa hintaan". Kaavassa lasketaan kuinka monta kertaa ko. tuotetta käytetään ja siitä vähennetään ostohinta. eli jos ostan tuon tuolin hintaan 140e käytän sitä seuraavat 10 vuotta joka päivä kun puen vaatteita päälleni on käyttökertoja 3650 tästä vähennetään ostohinta 140 päästään lukuun 3510 eli käyttöaste on suuri. Mitä lähemmäksi nollaa luku menee sitä turhempi tuote on.  
Näihin kaikkiin himotuslistallani oleviin tuotteisiin pätee tuo kauan/usein käytettävyys. Eli ei mielestäni ollenkaan turhia.

Kirjassa oli myös kaava, jolla laskettiin tuotteen käyttöarvo. Lasketaan käyttökerrat, jolla ostihinta jaetaan. Esim. pellavalakanat 99€ käytän näitä vuodessa noin puolet ajasta eli 182 yötä. Toivon, että nämä kestävät ainakin 3 vuotta jolloin luku on 546. Eli jaan 99 luvulla 546 jolloin yhden yön hinnaksi tulee 0,18€ eli kohtuullisen halpa yö verraten esim hotelliyöhön ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita