perjantai 14. maaliskuuta 2014

Zepra bars

Tein näitä jo aiemmin, mutta muutin vähän ohjetta nyt kun kaikkia aineita ei ollutkaan kotosalla kun aloin tätä tekemään.

Nyt tein tälläsella ohjeella

tummataikina
100g voita
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
3kananmunaa
1,75dl jauhoja

juustokakku taikina
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
1 kananamuna
1rkl jauhoja

Sulatin voin kattilassa ja lisäsin sekaan sokerit ja kaakaojauheen. Vatkasin munat johon sekoitin vuoritellen voi-sokeri seoksen ja jauhot. Kippasin tumman taikinan voideltuun vuokaan.

Juustokakku taikinan kaikki aineksen sekoitin kekskenään. Vatkaimella tulee tasaisempaa ja juusto ei jaa kokkareiseksi.

Tiputtelin juustokakku taikinan kökköinä ja nauhana tumman taikinan päälle ja marmoroin lusikan avulla.

Paistoin uunissa 175 astetta n.35 min.


Tää lukeutuu myös niihin herkkuihin, mitä ainakesia melkein aina löytyy meidän kaapista. Tosin yleensä kyllä meiltä löytyy toi suklaakin mikä alkuperäisessä ohjeessa oli, mut on tuo leivonta kärpänen puraissut näköjään useammin kun muistin ja suklaa olikin loppu :( 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita