lauantai 15. maaliskuuta 2014

Täytetyt kesäkurpitsat


Tää on niitä ruokia mitä oon halunnu tehä, vaikka en ees tykkää. Kesäkurpitsa on jotain niin vastenmielistä. No oli sitten kesäkurpitsat tarjouksessa että uskalsin ostaa, ei haittais jos menis pilalle. No mutta nehän olikin ihan hyviä ja tyttökin tykkäs niistä kovin.

selasin vähön valmiita reseptejä ja päädyin sitten niiden kaikkien sekoitukseen. Hyvin yksinkertasella täytteellä tein nää, koska tein nää siis aamulla ennen klo 9.

tähän tarvittiin:
kesäkurpisaa
sipulia
valkosipulinkynsi
jauhelihaa
mausteita
ketsuppia
jauhoja

Aloitin kovertamalla kurpitsojen sisustan pois ja maustoin kurpitsan kolot pippurilla ja suolalla.

Ei kovin herkullisen näköinen täyte, mutta maukas. Tässä oli paistettu Jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Lisäsin maUsteita mm. Pizzamaustetta, pippurisekoitusta ja Valkopippuria. Lopuksi pruittasin vielä Ketsuppia ja heitin kurpitsojen sisustat sekaan. Jos täyte on kovin vetistä voi lisätä hieman jauhoja imemään nesteen pois. 

Täytin kurpitsat ja raastoin hieman juustoa päälle. Monissa ohjeissa mitä selasin ei juustoa ollut ollenkaan. Paistoin kurpitsoja 225 asteisessa uunissa n.15 min. Mitä paksummaksi jätät kurpitsan reunan sitä kauemmin kannattaa pitää uunissa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä vinkistä, täytyy kokeilla heti ensikädessä! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain. Yllätti kyllä hyvyydellään :)

      Poista

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita