keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Jouluinen Napoleonin torttu

Juu ja ei. Tästä ei oo tulossa ruokablogia, vaikka nyt muutama päivä onkin ollu ruoka päivityksiä.

Mutta jotkut on saattanut huomata tuolla ylä kulmassa tollasen uuden "merkin". Etsiresepti.fi otti yhteyttä ja pyysi lisäämään blogini heidän sivuilleen, koska blogissani on ruokaohjeita. Näin ollen kokkailuni löytyvät tästä eteenpäin myös etsiresepti.fi sivuston kautta.

Nyt sitten itse asiaan.

Tallinnasta saa siis aivan taivaallista Napoleonin kakkua (tai ehkä sen nimistä) mutta enpä oo täältä suomesta moista löytäny. No vähän selailin ohjeita jalostin omanlaisen ja vähän jouluisemman version.

Tähän tarvitaan:

4 levyä torttutaikinaa
2dl vispikermaa
1prk Valio makurahka vanilja
Luumu marmelaadia


Paista torttulevyt painon alla kypsiksi paketin ohjeen mukaan. Tarkkaile kuitenkin niiden väriä, sillä paino kuumenee myös.

Vispaa kerma, lisää rahka ja vispaa vähän lisää nyt sinulla on kova kerma/rahka vaahto.

Anna torttulevyjen jäähtyä. Huom. Jäähdytä levyt myös painon alla (vaatii aika kova painon, sillä kohoavat kovin. Itse käytin valurautapataa). 

Levitä Luumu marmelaadia yhden levyn päälle sekä kerma/rahkavaahtoa. Pinoa näin levyistä, marmelaadista ja vaihdosta kakku.
Tältä pitäisi siis niiden levyjen näyttää jäähdyttyään. Mahdollisimman ohuilta

Tässä täytteet 

Ja valmis torttu. Tohon päälle olis tietty voinu tota rahka mössöä laittaa, mutta halusin sen tollasenaan. Mun ajatus oli että heti tuoreeltaan torttu olis parasta, mutta jälkeen päin ajateltuna vähän vetäytyny on parempi, sillä noi voitaikinalevyt on pehmennyt hiukan ja näin ollen torttu on mukavampi syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita