maanantai 10. helmikuuta 2014

Herkkuja

Meillä vietettiin viikonloppuna tytön 1v. syntymäpäiviäa ja mitäs muutakaan tää postaus käsittelis kun leipomuksia mitä oli synttäreillä tarjolla.

Kakkunan meillä oli Valion nettisivuilta bongattu Amerikkalainen suklaa-juustokakku. Tuplasin annoksen, koska tein tämän isompaan vuokaan kuin tuo 18cm (mun vuoka oli 28cm). Vinkiksi niille jotka tuplaa ton reseptin että toimii nopeasti sillä suklaa jämähtää todella nopeasti tuorejuuston kanssa. Vaatii siis pikaista sekoitusta alusta lähtien. Eihän ne suklaan palat kakussa mitenkään haitannu, mutta olisin halunnu siitä yhtä "sileää" kuin koekakkuni täyte. (Tein siis alkuperäisen ohjeen mukaan ensin kakun kokeeksi)

Lisäksi juhlavieraissa oli pähkinä allergikkoja joten tein sitten heille tälläisiä Zepra barseja

Zepra bars

Tumma taikina:

200g taloussuklaata
200g voita
2,5 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja

Juustokakkutaikina:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 175 astetta
Voitele vuoka n.35x25cm (melko korkeat laidat olis kivat)

Aloita valmistus tummasta taikinasta. 
Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää sokerit ja anna jäähtyä jonkin aikaa (itse jäähdytin n. 15min)
Vatkaa vatkaimella suklaa seokseen kananmunat ja lisää lopuksi taikinaa käännellen vehnäjauhot.

Juustokakkutaikina. Sekoitat vain kaikki aineet yhteen. Ite käytin tähänkin vatkainta niin ei jääny juusto könttiseks.

Levitä 2/3 tummasta taikinasta vuokaan, kaada juustokakkutaikina päälle. Nostele "pilkkuja" lopusta tummasta taikinasta juustokakkutaikinan päälle ja vedä lusikan varrella marmori kuvio pintaan.

Paista n. 35min ja anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.


Sitten meillä oli tietysti jokaisten lastenjuhlien kestosuosikki elikkä coctail tikkuihin ladottuja nakkeja, juustoa, viinirypäleitä ja kurkkua.

Coctail tikut koristelin tietysti itse. Teippasin Washi teippiä tikkujen päihin ja leikkasin kolmion mallisen osion pois että sain niistä viirin näköisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita