perjantai 2. syyskuuta 2016

Hurahdus siivoukseen

Kuulin alkuvuodesta KonMarin siivouksen mullistavasta taiasta ja hurahdin siihen täysin. Se että onko siitä ollut kokonaisvaltaisesti apua on minun kohdallani mysteeri, mutta huomaan sen tuoman  eron/edistyksen edelliseen minääni.


 Olen karsinut tavaraa pois ja jopa sellaisia joihin oli vahvat tunne siteet. Muistot kuitenkin kaikista ihanista paperlappusista ja hassuista esineistä ovat mielessäni, joten päätin etten niitä konkreettisesti tarvitse.

Enää en siis hamstraa tavaraa vain sen takia, että se on velvollisuus tai ihan kiva. Mietin oikeasti tarvitsenko ko. tavaraa tai että onko se mieleinen oikeasti. Lisäksi olen alkanut ymmärtämään, että laatuun kun panostaa selviää vähemmällä tavara määrällä.

Annan muutaman esimerkin joihin olen itse päättänyt panostaa ennemmin laaduin kuin määrän takia:

Toppatakki:


Ostin kevät talvella Luhdan Outletistä itselleni talvitakin. Sellaisen jolla kehtaan liikkua niin kaupungilla, mutta millä voin rymytä lasten kanssa pihallakin. 

Pystyin siis luopumaan kahdesta takista (kaupunkitakki ja kotitakki), koska ostin laadukkaan ja aikaa kestävän takin. Lisäksi tällä kertaa hintakaan ei kirpaissut, koska tämä oli outlet löytö -70%.

Lakanat:


olin jo pitkään haaveillut pellavaisista lakanoista, koska olin kuullut niistä vain hyvää. Ja päätinkin että kun kesä koittaa satsaan pellavaisiin lakanoihin. Ostin pellavaiset lakanat... vaikkakin Ikeasta, mutta ovat mielestäni laadultaan ja myös hinnaltaan hyvät. Mietin vielä lakanapaketti kädessäni raaskinko, mutta onneksi tein valintani ja ostin.


Näin pystyin luopumaan meidän vanhempien sängyn lakanoista niin että niitä on enää 3kpl jäljellä kun ennen niitä oli viidet. Tässä kolmessakin on mielestäni vielä yhdet liikaa ja nekin ehkä "häviävät" tässä jossakin välissä. 

Tähän lisästäkseni on kuivaustumpu uusi kaverini, sillä mikä onkaan ihanampaa kuin heittää aamulla lakanat koneeseen ja laittaa ne jo illaksi takaisin. Kun jotain rakastaa haluaa sen kanssa nukkua joka yö ;)

Kengät:


Hilpasen joka paikkaan joka feikki crockseissa tai gore tex- lenkkareissa. Entiset kengät olivat tulleet taas tiensä päähän (n. 5vuoden käytön jälkeen). Joten päätin ostaa uudet. Tässä asiassa olen siis ollut fiksu jo pitkään, sillä ensimmäiset Gore Texit minulla on ollut jo yläasteella. Mietin pitkään ostanko nahkaiset Gore Texit vai niin tutut ja helpot lenkkarimalliset, jotka kuitenkin kuluvat huomattavasti nopeammin kuin nahkaiset. Päädyin kuitenkin "kankaisiin" lenkkarimallisiin, koska koin ne itselläni käytännöllisemmiksi kuin nahkaiset.

Näin ollen luovuin kasasta kenkiä, jotka olivat vähän sinne päin näköisiä ja joita en edes enää käyttänyt. Nämä uudet kengät menevät siis hyvin niin kaupungilla kuin jälleen kerran pihaleikeissäkin. Lisäksi päätin että käytän kesän aikana kaikenmaailman kesätöppösiä pois ja vippaan mäkeen syksyn tullessa.

Kunnon kevät/kesä/syksytakki:


Kun olin vauhtiin päässyt vaatetuksen suhteen, ostoslistalle nousi myös kunnon vettä- ja tuultapitävä kuoritakki. Tämä kyseinen takki toimittaa minulla myös leutojen talvipäivien talvitakin virkaa.


Stadiumista löysin itselleni synkkiä syksypäiviä piristävän vettä- ja tuultapitävän pinkin kuoritakin jolla kehtaa liikkua jälleen missä vaan ja myös kotona.

Ja taas lähti muutama muu "turha" takki pois tämän uutukaisen tieltä. Ja naulakko ja kausivaatevarasto pieneni roimasti, sillä tämä takkihan on esillä ympäri vuoden sen käyttöominaisuuksiensa takia.

Pyyhkeet:


Näitä oli kasaantunut jo muutenkin liikaa ja osasta luovuin jo keväällä ja sainkin ne näppärästi menemään ystäväni mukaan koiranpennuille. Jälleen kerran kiitokset kuivausrummun näitäkin pystyi vähentämään vielä uudelleen rummun saavuttua. Nyt niitä oli jo suht kiitettävä määrä, mutta veivät paljon tilaa.


Sitten kuulin Hamam- pyyhkeistä. Ohuen ohuista puuvillaisista pyyhkeistä, joiden luvattiin kuivaavan hyvin ja että myös kuivuisivat nopeasti. Ostin aluksi kaksi testiin ja ihastuin niihin täysin. kooltaan nämä kaksi olivat kuitenkin liian isoja, joten ostin pari pienenpää vielä lisäksi. 

Näin ollen paksuja froteisia pyyhkeitä lähti jälleen pois ja kaappitilaa tuli roimasti lisää. Nämä 4 Hamam-pyyhettä vie noin kahden froteisen pyyhkeen tilan.

Näistä vielä haaveissa käsipyyhkeet, mutta lähes kaikissa mihin olen törmännyt esteenä hankintaan on niiden liian suuri koko.


Päätin kuitenkin tyytyä ei hamam versioon jotka ostin Jyskistä ja puolitin, koska nämäkin olivat liian isoja meijän pikkuruiseen vessaan.

Laukku:


Tämänkin olin päättänyt kun tähän prosessiin aloin, mutta koska tämä oli hinnaltaa sen kovin kustannus päätin jättää sen lähestulkoon viimeisksi.

Päätin että satsaan kunnon nahkaiseen merkkilaukkuun, joka olisi ajaton ja sopisi käytettäväksi paikassa kuin paikassa. 

Kesän käsivarsillani neon pinkkiä H&M:n tekonahkaista jo hieman kulahtanutta käsilaukkuani kannellessani päätin että nyt on aika! Sanottuani vielä aatokseni ääneen ystävälleni alkoi rullat rullaata ja siitä noin viikon päästä käsissäni olikin uusi laukku!

Päädyin Modalu Englandin suurimpaan Pippa laukkuun, joka siis haukkasi euroja ihan kiitettävästi, mutta on mielestäni juuri sitä mitä halusin ja käytännössä ikuinen. Tämä tilaihme vetää itseensä käsittämättömän määrän tavaraa, vaikka on kuitenkin sen kokoinen että sen kanssa kehtaa liikkua vaikka juhlissakin.

Taas päädymme siis tilanteeseen että noin 10kpl laukkuja odottaa pois lähtöä. Se karsinko näistä nyt ensin ne huonokuntoisimmat pois ja pidän vielä muutaman ja heitän sitten käytöstä ne pois vai luovunko kaikista kerralla on vielä harkinnan alla. Jotenkin haluaisin luopua näistä kaikista kerralla, mutta mitäs sitten kun kaapissa kuitenkin on ihan kiva keltainen aito nahkainen laukku, jota olisikin ehkä kiva käyttää vaikka kesällä?  Tässä siis vielä ratkottavaa, vaikka onneksi muutamasta voinkin luopua heti niiden huonokuntoisuuden takia.


Tuoli:


Tämä on vasta haave asteella, koska tällä hetkellä paikassa johon tätä tuolia haaveilen on nojatuoli, joka kerää itseenä puolipitoiset vaatteet ja vauvan synnyttyä tämä nojatuoli saa siirtyä pinnasängyn alta. Kun pinnasängyn on aika siirtyä lasten huoneeseen saa tämä haaveilemani tuoli luvan tulla.

Kyseessä on Etolan Crystal-tuoli, joita haaveilin jo aikoinani keittiöön, mutta eivät kuitenkaan olleet sitä mitä oikeasti sinne halusin. Mutta meidän makuuhuoneeseen tämä yksittäinen tuoli sopii kuin nenä päähän ja olenkin aivan varma, että tämän saavuttua pääsen eroon myös puolipitoisten vaatteiden kasasta makuuhuoneessa. 

Eli jälleen lopputulema on, että jotakin lähtee kun jotakin tulee. Vaikka se olisikin vain pino puolipitoisia vaatteita vaatekomerossa eikä rumasti lojuva läjä makuuhuoneen ilmettä pilaamassa.


Tämän "kasvuprosessin" aikana esim. käyntini Ikeassa oli huvittava, sillä mukaan tarttui vain ja ainoastaan se mitä lähdin sieltä hakemaan ja ostosten loppusumma oli alle 20€. Normaalisti olisi mukaan lähtenyt muutamat kivat kynttilät ja servettejä yms. pikkusälää. Nyt kuitenkin tiesin, että kynttilöitä olisi seuraavaksi vuodeksi kaapeissa varastossa ja servettejä varmaankin seuraavaksi viideksi vuodeksi. Ostotottumukseni on siis muuttunut täysin samoin harkintakykyni. Ennen harkitsin asioiden hankkimista pitkään, nyt ostan sen mikä hyvältä tuntuu ja satsaa ennemmin laatuun. Opettavainen matka, joka on mielestäni vielä kohdallani hieman kesken. Tavarat eivät löydä heti paikoillensa, vaikka niin KonMari kirjassa "luvattiin" mutta edistystä on tapahtunut ja periaatteessa kaikelle kuitenkin on paikkansa. Ainoastaan minun oma laiskuus on haasteena tässä kaaoksessa :D


2 kommenttia:

 1. Itsekin tällä hetkellä kovin yritän siivoilla kotia vähän joka puolelta.

  Nuo Hamam pyyhkeet kuulostaakin tosi kivoilta. Löytyyköhän niitä millaisista kaupoista? Onkohan ihan perusmarketeissa?

  Meillä on kyllä pyyhkeitä paljon, mutta voisi olla hyvä vaihtoehto tai vaikka lahjaksi jollekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Www.lina.fi on ainakin kauppa mihin olen hamamieb yhteydessä törmännyt ja kuullut paljon kehuja. Itse ostin nämä meidän pyyhkeet jotexilta ja suuren suomalaisen kirjakerhon kautta. Eivät ehkä niitä aitoja, mutta ajavat asian ja tykkään kovasti. Ilmeisesti myös finlaysoniltä löytyy myös. Suosittelen kokeilemaan ja varmasti on myös lahjana mieluisa.

   Poista

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita