tiistai 27. lokakuuta 2015

Jouluprojekteja: keinuvirtahepo ja hyasintit

Koska joulu tulla jolkottaa niin oon alkanu miettimään joululahjoja. Kaikki lähestulkoon hanskassa ainakin suunnittelun tasolla. 

Tämä heponen kuitenkin oli suunnitelmien ulkopuolella, mutta en miettiny hetkeäkään kun tämän bongasin facebookin kirpparilta annetaan osiosta.


Heposella oli antajan diagnoosin mukaan tarra ihottuma, joka pitikin hyvin paikkansa.

Kotona näytin tarroille vähän hiomahiirtä ja kappas ihottuma oli vain huono muisto hipon "nahassa". 

Hion vielä jäljellä olevat lakat pois ja mietin mikä on lopputuleva ulkopinta. Onko se sitten lakka, petsi tai maali sitä en vielä tiedä. 

Sitten projekti hyasintit jouluksi.

Mulla oli viimevuotiset hyasintit hyvällä alulla, joten.päätin ettiä vähän tietoa miten ne saisin jouluksi kukkimaan. No tietoa löyty melko hintsusti ja sellasilla termeillä että mun tasonen viherpiipertäjä ei ymmärtäny.

Sain kuitenkin selville että sipulit kuuluu olla pimeessä ja niitä kuuluu kastella 10viikkoa. Tein työtä käskettyä ja hoidin kellarissa pimeässä kasvatuksen ja kastelun. 

Seuraava kastelukerta kun koitti, oli kukkien aluista vain muisto jäljellä... hiiren pirulaiset oli syöny mun kukkien alut :( 

En lannistunut tästä takapakista vaan siirsin kukat "hiiri vapaalle puolelle" ja jatkan sinnikkäästi niiden kasvatusta jouluun saakka tuli mitä tuli!

1 kommentti:

  1. Kivan hipon olet löytänyt ja sait "taudinkin" lähtemään. Mulla ei ole kokemusta hyasinttien uudelleen kasvatuksesta, joten toivon onnea omallesi ja toivotaan, että hiiret jättävät ne rauhaan. Mukavaa viikkoa tv Liisa

    VastaaPoista

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita